Україна і Словаччина розширять інвестиційну співпрацю в агросфері

Україна і Словаччина розширять інвестиційну співпрацю в агросфері

Фото
Укрінформ
Україна і Словаччина планують розширити торговельно-економічну та інвестиційну співпрацю в галузі АПК й активізувати двосторонній діалог між аграрними відомствами.

Про це йшлося під час зустрічі в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої з віце-прем’єр-міністром, міністром сільського господарства та розвитку сільських територій Словацької Республіки Габріелою Матечною, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Наші країни узгодили пріоритетні напрями для поглиблення співпраці в галузі АПК. Зокрема, йдеться про збільшення обсягів двосторонньої торгівлі аграрними та харчовими товарами, а також про спільну роботу в таких сферах, як селекція, насінництво, розведення та відгодівля високопродуктивних сільськогосподарських тварин, впровадження ІТ-технологій, розвиток переробки, виробництво органічної продукції», - зазначила Трофімцева.

Вона додала, що сьогодні для України, яка стоїть на порозі земельної реформи, є актуальним досвід словаків у регулюванні ринкових земельних відносин.

Трофімцева також нагадала, що на опрацюванні двох сторін знаходяться проекти угод про співпрацю. Перший документ - про основні напрями співробітництва у сфері захисту прав споживачів та щодо ринкового нагляду між Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Словацькою торговою інспекцією. Другий документ – проект Меморандуму про взаєморозуміння та техніко-економічне співробітництво між Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру і Словацьким земельним фондом.

Читайте також: Врожай зернових торік був рекордним для України - Мінагро

В.о. міністра наголосила, що українська сторона розраховує на підтримку словацьких колег у питанні подальшої лібералізації торгівлі з Євросоюзом, відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Крім того, під час робочого візиту до Словацької Республіки, Ольга Трофімцева зустрілася із керівництвом та представниками Словацької сільськогосподарської і продовольчої палати, відвідала VII міжнародний сільськогосподарський ярмарок «Агросалон – 2019».

Фото: Мінагро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-