В Україні нарахували вже 1120 гривневих мільйонерів

В Україні нарахували вже 1120 гривневих мільйонерів

Укрінформ
У рамках деклараційної кампанії доходів громадян, що отримані в 2018 році, вже подано майже 100 тис. податкових декларацій та задекларовано 13,5 млрд грн загального доходу.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав в.о. голови ДФС Олександр Власов.

"Триває деклараційна кампанія доходів громадян, що отримані в 2018 році. Але вже зараз маємо позитивні тенденції і цікаві дані. По перше, подано майже 100 тис. податкових декларацій та задекларовано загальний дохід у сумі 13,5 млрд грн. Це на 4 млрд грн більше за аналогічний період минулого року. Наразі мільйонерів - 1120. До сплати ними визначено податок на доходи фізосіб в розмірі майже 88 млн грн, військового збору - 10 млн грн", - написав Власов.

За його словами, 40% мільйонерів – жінки віком від 18 до 78 років. Наймолодшою задекларовано дохід від успадкування майна, податкові зобов’язання визначено в розмірі 82,5 тис грн. Наймолодшому чоловіку, який задекларував доходи у сумі понад 1 млн грн також майже 18 років і він сплатить 121,8 тис. грн. Найстаршому мільйонеру, який отримав доходи від операцій з відчуження майна - 83 роки. Найбільшу суму оподатковуваних доходів, понад 500 млн грн, показав мешканець Дніпра за операціями отримання у дарунок майна від члена сім’ї першого ступеня споріднення. Найбільші суми податку до сплати зазначено мешканцями Києва – 3,5 млн грн від операцій з інвестиційними активами та Сумської області – 2,7 млн грн з доходів отриманих з джерел за межами України у вигляді роялті.

Читайте також: У списку Forbes 7 мільярдерів з України

Власов нагадав, що останній день подання декларації – 2 травня.

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році громадяни України задекларували 73,1 млрд грн доходу, отриманого у 2017 році, що на 9,9 млрд грн, або на 16% більше, ніж у попередньому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-