Україна в 2019 році подвоїть експорт лохини

Україна в 2019 році подвоїть експорт лохини

Укрінформ
Україна в 2019 році різко збільшить експорт свіжих ягід, насамперед лохини в Європу, на Близький Схід і в країни Азії.

Експорт лохини може досягти 4,5-5 тис. тонн, що вдвічі більше експорту минулого року.

Про це сказав економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) Андрій Ярмак, коментуючи підготовку до Глобального ягідного конгресу (Global Berry Congress), повідомляє прес-служба Еast-Fruit.

"Ми вже багато років системно і цілеспрямовано просуваємо Україну як потенційно одного з найважливіших постачальників ягід в Європу, на Близький Схід і в країни Азії. У 2019 році ми прогнозуємо різке збільшення експорту свіжих ягід з України, насамперед лохини. Наші оцінки показують, що експорт лохини з України може досягти 4,5-5,0 тис. тонн і буде рекордним, перевищивши рекорд минулого року мінімум удвічі", - сказав Ярмак.

Він розповів, що торік Україна здивувала ягідний світ під час Глобального ягідного конгресу бурхливим розвитком виробництва й експорту малини.

"Мій прогноз на 2018 рік усі вважали надто оптимістичним. Однак реальний обсяг експорту ягід перевищив мій прогноз майже на третину!"- заявив експерт.

За оцінками аналітиків, очікуваний різкий ріст врожаю лохини в Україні в 2019 році приведе до зниження рівня внутрішніх цін, що стимулюватиме розвиток експорту. Зокрема, вже зараз майже всі великі компанії-виробники лохини активно проходять сертифікацію згідно зі стандартами GlobalG.A.P, а також розширюють можливості з охолодження, зберігання, сортування та пакування свіжої лохини для експорту.

Читайте також: ОАЕ відкрили перспективи нарощування експортного потенціалу підприємств України

Щоб реалізувати амбітні експортні плани й уникнути цінового колапсу з лохини, українські виробники активно шукають ринки збуту. Так, наприкінці березня відразу кілька фермерів-виробників лохини з України візьмуть участь у торговельному форумі Fruit Trade Ukraine - Middle East, що створить можливості для поставки ягоди в цей регіон вже влітку 2019 року. Форум організований FAO і ЄБРР за підтримки Євросоюзу в рамках ініціативи EU4Business, а також українського уряду і ТПП Дубаю.

Як відомо, Глобальний ягідний конгрес (Global Berry Congress) відбудеться 26 березня 2019 року в Роттердамі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-