Через єдиний рахунок ДФС проходить 80% усіх митних оформлень

Через єдиний рахунок ДФС проходить 80% усіх митних оформлень

Укрінформ
На сьогодні 80% усіх митних оформлень проходить через єдиний рахунок, а всі митниці Державної фіскальної служби готові до нового порядку адміністрування.

Про це сказав директор департаменту адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання ДФС Андрій Войцещук, повідомляє прес-служба ДФС.

«У пілотному проекті взяли участь близько 2 тис. підприємств. За час проведення проекту до державного бюджету було перераховано понад 4 млрд грн платежів, і на сьогодні вже 80% всіх митних оформлень проходить через єдиний рахунок», – сказав Войцещук.

Як відомо, за результатами пілотного проекту на єдиний рахунок зараховано понад 5,5 млрд грн коштів авансових платежів та перераховано до державного бюджету майже 3,4 млрд грн. За час проведення пілотного проекту не відбулося жодних безпідставних затримок у митному оформленні.

Читайте також: ДФС розділять на дві служби — Кабмін оприлюднив постанову

З 18 березня 2019 року підприємства можуть перераховувати кошти авансових платежів виключно на єдиний рахунок. Рахунки митниць ДФС для поповнення авансових платежів підприємствами заблоковані. У ДФС звертають увагу, що єдиний рахунок не призначений для митного оформлення товарів громадян. Поки що авансові платежі для митного оформлення товарів громадян потрібно зараховувати на рахунки митниць ДФС.

Зазначається, що з 18 березня до 16 квітня 2019 року залишки коштів підприємств на рахунках митниць ДФС можуть бути використані для митного оформлення товарів. Повернення підприємствам коштів авансових платежів будуть здійснюватися протягом 1 095 днів з дня внесення таких коштів на рахунок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-