На Київщині до Міжнародного дня лісів висадили сосни та дуби

На Київщині до Міжнародного дня лісів висадили сосни та дуби

Фоторепортаж
Укрінформ
У ДП "Макарівське лісове господарсто" на Київщині до Міжнародного дня лісів у рамках акції "Майбутнє в твоїх руках" висадили саджанці на ділянці в один гектар.

Взимку тут, відповідно до планів лісовпорядкування та лісорубного квитка, відбулася заготівля стиглого (вік зрілості - 94 роки) лісу, який через аукціони був реалізований для вітчизняних деревообробних підприємств. І тепер після підготовки ґрунту відбувається відновлення лісу, висаджують саджанці сосни та дуба. В акції, крім працівників Держлісагентства, взяли участь учні шкільних лісництв та представники місцевої влади і громад.

Відповідно до законодавства, на відтворення лісу на місці суцільних зрубів надається два роки. За даними Держлісагентства, у 2017 році площа суцільних зрубів становила 40 тис. гектарів. У 2018 році відтворено ліси на площі майже 44 тис. гектарів, причомиу нові ліси створено на 1,9 тис. га.

В Україні обсяги відтворення лісів за останні п’ять років сягнули 251 тис. гектарів, що на 11% більше за площу суцільних зрубів (227 тис. гектарів). У 2019 році заплановано відтворити ліси на майже на 40 тис. гектарів.

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» / Фото: Мінченко Геннадій, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-