У Миколаєві спустили на воду 110-метровий танкер-хімовоз EMMA

У Миколаєві спустили на воду 110-метровий танкер-хімовоз EMMA

Фото
Укрінформ
На Миколаївській верфі спущено на воду корпус танкера-хімовоза EMMA для голландської компанії VEKA.

Про це повідомили в прес-службі компанії Smart Maritime Group.

"На Миколаївській верфі Смарт Мерітайм Груп здійснений спуск на воду насиченого корпусу танкера-хімовоза EMMA (замовлення №10002) для голландської компанії VEKA. За традицією пляшку шампанського об борт розбила почесна мати судна - працівниця корпусного цеху Тетяна Алексєєнко. Вона працює на підприємстві вже 29 років, але в такій якості була себе вперше", - йдеться у повідомленні.

Танкер-хімовоз EMMA був закладений на поточно-позиційній лінії Миколаївської верфі в липні минулого року під назвою NEBRASKA. Згодом, за бажанням замовника, назва була змінена. Він побудований за голландським проектом CAVALLI і призначений для перевезення нафтопродуктів і хімічних вантажів. Дедвейт танкера – 5 тисяч тонн, довжина - 110 м, ширина - 13,5 м, висота борту - 6,6 м.

Читайте також: Миколаївський завод почав виготовляти конструкції для судна типу CHELSEA

Миколаївські фахівці вдосконалили технологію будівництва судна. Зокрема, збірку носових і кормових блоків виробляли кілем догори, що дозволило прискорити будівництво і знизити витрати за рахунок спрощення технологічного процесу. Всього при будівництві судна було використано більше 1200 тонн високоякісної суднобудівної сталі виробництва Маріупольського металургійного комбінату.

Миколаївські суднобудівники спустили на воду корпус танкера-хімовоза / Фото: smart-maritime.com

Аналогічний насичений корпус танкера-хімовоза побудований і на Херсонській верфі СМГ. Днями обидва корпуси будуть передані замовникам. Загальна вартість контракту на будівництво двох суден склала понад 145 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-