Держгеонадра продають спецдозволи на 9 нафтогазових ділянок у трьох областях

Держгеонадра продають спецдозволи на 9 нафтогазових ділянок у трьох областях

Укрінформ
Державна служба геології та надр України виставила на продаж в електронній системі ProZorro спецдозволи на користування ще 9 ділянками з покладами нафти та газу сумарною початковою вартістю майже 100 млн гривень. Аукціон призначено на 18 червня.

Про це повідомляє прес-служба Держгеонадр із посиланням на очільника відомства Олега Кирилюка.

"Сьогодні на сайті «Прозоро.Продажі» ми виставили на торги 9 лотів з покладами вуглеводнів. Початкова вартість ділянок сягає до 100 млн грн. Дані арен розміщені в трьох областях загальною площею близько 2 тис кв. км, а термін використання спеціальних дозволів становить 20 років", - заявив Кирилюк.

Він додав, що електронний аукціон відбудеться 18 червня.

Держгеонадра оголосили дані про 4 ділянки у Харківській та Дніпропетровській областях (Кохівська, Роздолівсько-Успенівська 1, Роздолівсько-Успенівська 2, Орільсько-Брусівська), а також про 5 ділянок в Івано-Франківській області (Гошівська, Болехівсько-Смолянська, Східно-Космацька, Південно-Сливкинська, Ясенська).

Загалом на даний момент Державна служба геології та надр підготувала 26 ділянок з покладами вуглеводнів.

Загалом на 2019 рік Служба планує виставити на продаж спецдозволи на 70 ділянок надр. З них 30 - нафтогазові ділянки сумарною початковою ціною 2 млрд грн та прогнозованими ресурсами у 130 млрд кубометрів газу, 40 - ділянки з покладами інших корисних копалин.

Читайте також: Держгеонадр оголосила аукціон на ProZorro із вартістю лотів понад 100 мільйонів

Як повідомлялося, наприкінці листопада Державна служба геології та надр підписала договір з ДП «Прозорро.Продажі», що передбачає реалізацію експериментального проекту із запровадження аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів. Таким чином, із 1 січня 2019 року в Україні всі ділянки надр надаються виключно на конкурсній основі через систему відкритих електронних торгів ProZorro.Продажі.

Спеціальні дозволи на перші 10 ліцензійних нафтогазоносних ділянок були виставлені на продаж 6 грудня. Три з них були продані на першому електронному аукціоні 6 березня за ціною, яка втричі перевищила стартову, - 141 млн гривень.

Фото: www.geo.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-