В Україні накопичилося 11,5 тисяч тонн отрутохімікатів

В Україні накопичилося 11,5 тисяч тонн отрутохімікатів

Укрінформ
У різних областях України зберігається майже 11,5 тис. тонн непридатних отрутохімікатів.

На цьому наголосив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час сьогоднішньої робочої поїздки на Тернопільщину.

"Нині на території України непридатних для використання отрутохімікатів є в межах 11,5 тис. т. Згідно з урядовими рішеннями, їх можна утилізувати і за кордоном... Органи місцевого самоврядування в рамках коштів із екологічного податку самостійно можуть залучати до цього процесу ті організації чи фірми, які мають право на збір та утилізацію таких отрутохімікатів", - сказав Остап Семерак, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про ситуацію з утилізацією отрутохімікатів в Україні.

Він наголосив, що така процедура має відбуватися через систему PrоZorro. А Державна екологічна інспекція — здійснювати контроль за реалізацією таких заходів.

Міністр також додав, що у в цілому обговорення проблеми розташування накопичувачів та переробки відходів виробництва дуже актуальне в контексті комплексної стратегічної роботи, яку проводить уряд України у формуванні нової політики поводження з такими відходами.

Сьогодні ж Семерак провів у Тернополі "круглий стіл", на якому йшлося про стратегію регіонального розвитку в контексті формування та реалізації екологічної політики на місцях за участю керівництва області, посадових осіб державних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

У рамках "кругло столу" відбулася селекторна нарада із залученням до обговорення проблеми керівників всіх районів та міст обласного значення, а також представників об’єднаних територіальних громад регіону.

Читайте також: Україна отримала новий інструмент екологічної оцінки, з яким працюють у ЄС - Семерак

У програмі сьогоднішньої робочої поїздки на Тернопільщину міністра екології та природних ресурсів також запланована зустріч із студентами-екологами національного педагогічного університету, де він прочитає відкриту лекцію щодо сучасних екологічних трендів, викликів перед Україною у контексті кліматичних змін та важливості зміни екологічної поведінки кожного громадянина країни.

Крім того, Семерак огляне очисні каналізаційні споруди у Чорткові, які почали будувати та реставрувати у 2017 році за кошти, виділені із Державного екологічного фонду та обласного бюджету, а також поспілкується із керівництвом міста.

Завершиться робоча поїздка міністра відкриттям у Заліщиках реконструйованого офісу адміністрації національного природного парку «Дністровський каньйон».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-