Від фіскальної політики залежить і держбюджет, і добробут громадян - Гройсман

Від фіскальної політики залежить і держбюджет, і добробут громадян - Гройсман

Укрінформ
Фіскальна політика є одним з найскладніших напрямів державного фінансового регулювання, адже від неї залежить як наповнення державного бюджету, так і добробут громадян, які сплачують податки.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у привітанні з нагоди з Дня працівника податкової та митної справи України, повідомляє Урядовий портал.

“Робота податківців та митників є надзвичайно важливою для держави, яка ставить перед собою завдання відродження національної економіки та підвищення рівня життя людей. Фіскальна політика є одним з найскладніших напрямів державного фінансового регулювання, адже від неї залежить як наповнення державного бюджету, так і добробут громадян, які сплачують податки”, - зазначив Гройсман.

За його словами, податкові та митні органи перебувають у постійному пошуку балансу, який забезпечить наповнення державної казни у максимально оптимальний і прийнятний для платників податків спосіб. "Саме з цією метою уряд здійснює реформу Державної фіскальної служби. Поділ служби на митний і податковий напрями має на меті забезпечити більш ефективне та раціональне здійснення своїх функцій працівниками відповідних органів”, - додав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Торік українці задекларували майже 100 мільярдів податку на прибуток

Так, підкреслив Глава уряду, одним із ключових напрямів нашої політики є боротьба з контрабандою на митниці, яка безумовно вийде на новий рівень після остаточного реформування. Податківці зосередяться на ефективній реалізації державної фіскальної політики та детінізації економіки країни.

Гройсман висловив подяку всім працівникам митних та податкових органів за складну і відповідальну роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-