В Україні необхідно сформувати національну концепцію лісової галузі -  Бондар

В Україні необхідно сформувати національну концепцію лісової галузі - Бондар

Укрінформ
Наразі в Україні є гостра потреба визначити чітку лісову політику, тобто стратегічне бачення держави щодо лісів та лісового господарства, бо ситуація в галузі стає все критичнішою.

На цьому наголосив заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар під час ІІ етапу IV з’їзду лісівників, який відбувається сьогодні, 14 березня, у Луцьку на Волині.

“Ми, як фахівці, повинні сформувати гнучку національну концепцію розвитку лісової галузі і сприяти її впровадженню на всіх рівнях: Кабінету Міністрів, Верховної Ради України та на рівні великої мережі органів місцевого самоврядування, яка сьогодні активно розвивається. І ця прозора модель розвитку лісової галузі повинна називатися національною лісовою політикою”, - зауважив Володимир Бондар.

Читайте також: В Україні запровадили електронну систему обліку деревини

Також він підкреслив, що необхідний консенсус усіх зацікавлених сторін в суспільстві щодо подальшого розвитку лісового господарства через започаткування процесу виокремлення національної лісової політики; завершення розмежування повноважень щодо здійснення державного контролю та господарювання шляхом реформування системи державної лісової охорони; запровадження прозорого ринку деревини, орієнтованого на стимулювання поглибленої переробки та збереження ефективного використання лісових ресурсів без максималізації прибутків, а також забезпечення стабільного лісового податкового і природного законодавства на довгостроковий період.

Одним з підсумків ІІ етапу IV з’їзду лісівників стало Звернення до Президента України Петра Порошенка з пропозицією створити робочу групу з напрацювання національної лісової політики та відповідних законодавчих актів, а також до Парламенту з проханням терміново прийняти необхідні для розвитку галузі закони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-