Головою Держгеонадр обрали Олега Кирилюка

Головою Держгеонадр обрали Олега Кирилюка

Укрінформ
Комісія при Нацагентстві з питань держслужби обрала Олега Кирилюка на посаду голови Державної служби геології та надр України.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба Держгеонадр.

"Комісія з питань вищого корпусу державної служби, яка діє при Національному агентстві з питань державної служби України, відібрала на вакантну посаду голови Державної служби геології та надр нинішнього виконуючого обов’язки голови цього органу Олега Кирилюка. Відповідна пропозиція була прийнята на засіданні комісії у вівторок 12 березня", - йдеться у повідомленні.

У Держгеонадр зауважили, що надалі пропозиція комісії потребує призначення Прем`єр-міністром України Володимиром Гройсманом нового керівника.

Відповідаючи на запитання про майбутні плани на посаді голови Держгеонадр, Кирилюк зазначив, що планує запровадити електронну процедуру проходження заявок від надрокористувачів, що дозволить їм оперативно та прозоро відслідковувати свою пропозицію.

«В першу чергу, це відкриття надходження заяв. На мою думку, пакети документів мають заходити в електронному вигляді, реєструватися і надрокористувач повинен бачити всі етапи руху – від дати реєстрації в Держгеонадра і далі. де вона знаходиться – в облраді, в Мінприроди, в райраді, в сільраді, включаючи погодження координат в Геоінформ», – сказав він.

В ході співбесіди Кирилюк повідомив, що служба вже підготувала для проведення майбутніх аукціонів ряд нових нафтогазових ділянок.

Читайте також: Три компанії планують інвестувати 1,6 мільярда у геологічну розвідку - Кубів

«На сьогодні ми підготували для проведення аукціонів більше 30 нафтогазових ділянок та близько 30 ділянок з іншими корисними копалинами. Серед таких копалин є бурштин, кольорові метали, графіт – все те, що має величезний попит не лише в Україні, та і у всьому світі, це те, що відноситься до матеріалів критичної сировини», – сказав він, додавши, що в цьому році на аукціони буде виставлено більше 30 тис. квадратних кілометрів надр для видобутку вуглеводнів.

Як відомо, Кирилюк останні півтора року був тимчасовим виконуючим обов’язки голови Держгеонадр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-