Порошенко: На марнотратстві ділки і їхні партнери у владі заробляли великі гроші

Порошенко: На марнотратстві ділки і їхні партнери у владі заробляли великі гроші

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголосив, що Україна стане успішною енергонезалежною державою за умови зменшення енергоспоживання.

Про це глава держави сказав під час форуму «Від енергоефективності до енергонезалежності», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми маємо один спільний загальнодержавний інтерес, одне питання національної безпеки, яке не можемо вирішити без змін у житлово-комунальному господарстві, і це точно має безпосереднє відношення до Президента — це питання про енергетичну безпеку, про енергетичну незалежність нашої держави через енергоефективність. Давайте називати речі своїми іменами, ми маємо небачених розмірів енергетичне марнотратство, яке дісталося нам від радянського минулого. Споживання газу у житловому секторі – 18 млрд кубів газу, половина, 9 млрд, з яких йде на обігрів повітря. Це втрати, за які сплачує держава та споживачі з власної кишені", - сказав Порошенко.

За його словами, раніше ніхто не говорив раніше про енергоефективність, тому що "на марнотратстві ділками і їх партнерами у владі зароблялися великі гроші, заради них укладалися кабальні газові угоди, що зобов’язували Україну купувати непотрібний газ".

Читайте також: Українська економіка зростає 13 кварталів поспіль — Порошенко

Президент нагадав, що минулого року вдалося імпортувати вже не 52, і не 42 млрд кубометрів газу, а лише 10,5. "І це був імпорт з Європи. В Росії ми не купуємо газ вже четвертий рік. Це велика реальна робота, пророблена нами на шляху до енергонезалежності”, - зазначив він.

За його словами, щоб стати успішною енергонезалежною державою ми маємо зменшувати енергоспоживання.

“Енергоефективність – це для нас синонім незалежності. Щоб Україна стала енергонезалежною, перед галуззю постало три стратегічних завдання: модернізація надання послуг, формування інституту відповідального власника, а також створення інструментів, за допомогою яких власник зможе легко пройти шлях до власного енергозаощадження”, - сказав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-