Нацкомісія почала перевірки у восьми облгазах

Нацкомісія почала перевірки у восьми облгазах

Укрінформ
НКРЕКП у понеділок розпочала одночасні перевірки шести операторів газорозподільних мереж, а у вівторок - ще двох.

Про це голова НКРЕКП Оксана Кривенко повідомила на cвоїй сторінці у Facebook.

"Щодо донарахування у платіжки споживачів природного газу. Ми вже учора одночасно розпочали планові та позапланові перевірки діяльності 6 операторів газорозподільних мереж, - це Вінницягаз, Волиньгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Харківгаз, Чернігівгаз. Сьогодні стартувала перевірка Закарпаттягаз та Хмельницькгаз", - написала Кривенко.

#Марафонперевірок триватиме до середини квітня, додала очільниця Комісії. Результати будуть публічно оприлюднені та обговорені.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2018 року більшість побутових споживачів України отримали від постачальників газу (газзбутів) платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередні роки зі значними сумами. Причиною газзбути назвали "приведення обсягу газу до еталонних умов вимірювання", начебто на вимогу Нафтогазу. Нафтогаз, у свою чергу, наголошував, що жодним чином не причетний до цього рішення і засуджує такі дії.

НКРЕКП звернулася із запитом в Державну регуляторну службу щодо погодження проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільчих мереж.

Читайте також: Нацкомісія йде в облгази з масштабною перевіркою

Максимальна санкція у разі виявлення порушень - штраф у 850 тис. гривень.

НКРЕКП планує здійснити перевірки ПАТ "Вінницягаз", ПАТ "Волиньгаз", ПАТ "Дніпрогаз", ПАТ "Дніпропетровськгаз", ПАТ "Житомиргаз", ПАТ "Закарпатгаз", ПАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Житомиргаз", ПАТ "Київоблгаз", ПАТ "Криворіжгаз", ПАТ "Львівгаз", ПАТ "Миколаївгаз", ПАТ "Рівнегаз", ПАТ "Сумигаз", ПАТ "Тисменицягаз", ПАТ "Харківгаз", ПАТ "Харківміськгаз", ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Чернівцігаз", ПАТ "Чернігівгаз".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-