Цьогоріч на підтримку скотарства спрямують 1,4 мільярда - Мінагро

Цьогоріч на підтримку скотарства спрямують 1,4 мільярда - Мінагро

Фото
Укрінформ
У 2019 році на програми державної підтримки тваринницької галузі буде спрямовано 3,5 млрд грн, з яких 1,4 млрд - на розвиток скотарства.

Про це розповіла в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева на XII Міжнародному молочному конгресі у Києві, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“Починаючи з 2018 року, Мінагрополітики запровадило таку цільову державну підтримку галузі тваринництва. В поточному році на програми державної підтримки галузі буде спрямовано 3,5 млрд грн, з яких 1,4 млрд грн - на розвиток скотарства, як для сільськогосподарських підприємств за утримання корів, так і для фізичних осіб за утримання молодняка ВРХ”,- сказала Трофімцева.

Вона зазначила, що 250 млн грн передбачено державою на здешевлення придбання племінного поголів’я, зокрема нетелей, корів.

“Для залучення інвестицій у розвиток скотарства державною підтримкою передбачено здешевлення будівництва або реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, як за власні кошти, так і за кредитні. На ці цілі передбачається 1,8 млрд грн”, - наголосила урядовець.

За її словами, цьогоріч буде продовжено програму надання часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами, залученими у вівчарство, козівництво, бджільництво, звірівництво та розвиток аквакультури у розмірі 50 млн грн.

“Важливим фактором розвитку галузі тваринництва, особливо молочного скотарства, є кооперація. Тому за окремою державною програмою “Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств” передбачено фінансування обслуговуючих кооперативів: у розмірі 70% компенсується вартість придбаного обладнання, зокрема для первинної обробки та переробки молока”,- підсумувала керівник міністерства.

Читайте також: Посівна кампанія цьогоріч розпочалася на місяць раніше - Мінагро

Як повідомляв Укрінформ, урядом прийнято постанову від 30 січня 2019 року № 110 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 107», якою, зокрема, вдосконалено та деталізовано механізм надання державної підтримки за напрямами, які фінансувались у попередньому році. Зокрема, у 2019 році збільшено розмір дотації за утримання корів із 750 до 900 гривень за одну голову (двічі на рік); надано можливість скористатись державною підтримкою за вирощування молодняку великої рогатої худоби, у тому числі й закупленого.

Фото: Мінагро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-