Посівна кампанія цьогоріч розпочалася на місяць раніше - Мінагро

Посівна кампанія цьогоріч розпочалася на місяць раніше - Мінагро

Укрінформ
Завдяки сприятливим погодним умовам у 2019 році посівна кампанія розпочалася на місяць раніше, ніж минулого року; станом на 5 березня вже засіяно 32 тис. га.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики, наводячи виступ заступника міністра аграрної політики та продовольства України Володимира Топчія під час круглого столу “Аграрні перспективи сезону 2019: високомаржинальні культури”.

“Завдяки сприятливим погодним умовам, ми отримали можливість цього року розпочати аграрний сезон з перших днів березня. Станом на 5 березня вже посіяно 32 тис. га. Зазначу, що ранні польові роботи, раннє відновлення вегетації, дають нам гарні очікування та перспективи на нинішній аграрний рік”, - зазначив заступник міністра.

Про переваги ранньої посівної говорила і начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко, яка зауважила, що польові роботи під час справжньої метеорологічної весни є гарним знаком для майбутніх урожаїв. За її прогнозами, погода у березні хоч і буде нестійкою, але сприятливою: опади будуть чергуватися із сонячними періодами.

Топчій також повідомив, що в Україні продовжується підживлення озимих культур. На сьогодні воно здійснено на площі близько 4 млн га (53-54% від посіяного).

“Площа посівів озимих культур у 7,6 млн га – це одна з найбільших за останні роки, з яких 6,5 млн га складає озима пшениця. Завдяки сприятливій погоді, перезимівля посівів завершується добре, і у міністерстві відсутня інформація щодо будь-яких втрат”, - додав посадовець.

Читайте також: Український агроекспорт у січні збільшився на $321 мільйон - Мінагро

Як повідомляв Укрінформ, посівна площа сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств України під урожай 2019 року очікується в межах 27,7 млн га або на рівні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-