В громадських будівлях дозволять проектувати багаторівневі паркінги - Мінрегіон

В громадських будівлях дозволять проектувати багаторівневі паркінги - Мінрегіон

Інфографіка
Укрінформ
В громадських будівлях дозволять проектувати багаторівневі паркінги з 1 червня цього року.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе.

"В Інформаційному бюлетені №2/2019 від 28.02.2019 опубліковані нові державні будівельні норми щодо проектування громадських будівель (ДБН В.2.2-9:2018 «Громадські будинки і споруди. Основні положення»). Серед іншого, новими нормами допускається проектувати вбудовані, прибудовані та вбудовано-прибудовані підземні автостоянки в громадських будинках до 5 поверхів та автоматизовані підземні автостоянки до 9 поверхів. Нові норми вступають в дію з 1 червня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у чинних будівельних нормах щодо громадських будинків немає вимог для проектування багаторівневих паркінгів, вбудованих або прибудованих до цих будівель. Тому паркінги, як правило, проектуються однорівневими.

"У той же час, у багатьох країнах Європи та світу багатоповерхові паркінги є звичайним розповсюдженим явищем і ми також маємо використовувати такі сучасні рішення. Тому під час оновлення цього ДБН допустили можливість їх проектування в Україні», - прокоментував Парцхаладзе нові норми на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з новими ДБН, допускається проектувати вбудовані, прибудовані або вбудовано-прибудовані підземні автостоянки до громадських будинків з умовною висотою до 50 метрів включно, згідно з рекомендаціями щодо забезпечення протипожежного захисту підземних автостоянок до 5 поверхів включно. А автоматизовані підземні автостоянки – до 9 поверхів включно. При цьому, підземні автостоянки треба забезпечувати ліфтами або підйомниками.

Крім того, в‘їзди і виїзди з підземних і підземно-надземних гаражів повинні бути віддалені від вікон житлових будинків і приміщень громадського призначення з постійним перебуванням людей, а також від ділянок шкіл, інтернатів, оздоровчих та дошкільних закладів згідно з вимогами ДБН «Планування і забудова територій».

Читайте також: У Мінрегіоні назвали середні ціни за тепло по Україні

Як повідомлялось, Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-