Укртрансгаз заявляє про саботаж добового балансування

Укртрансгаз заявляє про саботаж добового балансування

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" звернулося до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, через поширення неправдивої інформації про стан роботи інформаційної платформи добового балансування.

Про це інформує прес-служба УТГ.

"Укртрансгаз звертається до НКРЕКП із проханням провести медіацію між учасниками ринку газу. Необхідність в оперативному втручанні Регулятора виникла в зв'язку з значною кількістю повідомлень в інформаційному просторі, які носять відверто маніпулятивний та неправдивий характер. Їх активне тиражування має на меті дестабілізацію роботу ринку газу, який з 1 березня перейшов на режим добового балансування", - йдеться у повідомленні.

В УТГ зазначають, що протягом останнього тижня в публічному просторі "викривляється інформація про стан роботи інформаційної платформи добового балансування".

"Поширюється інформація, яка повністю не відповідає дійсності або торкається виключно вузькопрофесійних питань і технічних аспектів, що вирішуються в робочому порядку. Велика кількість статей із зауваженнями до роботи платформи з'явилися ще до старту роботи системи в штатному режимі. Тобто, факти, які в них наводяться, просто не могли на той момент бути відомими "неупередженим учасникам ринку". Це наочно доводить, що зараз активно реалізується кампанія, покликана саботувати реформи ринку та не допустити впровадження добового балансування в України", - зазначили у компанії.

Укртрансгаз опрацював усі публічно тиражовані зауваження щодо роботи платформи та надіслав регулятору.

"Укртрансгаз закликає всіх учасників ринку конструктивно співпрацювати, бути толерантними один до одного та не дестабілізувати ситуацію в момент переходу ринку на нові правила роботи. Адже такі дії можуть не тільки зашкодити функціонуванню газового ринку та привести до негативних наслідків для всіх його учасників , але й нівелювати зусилля країни у проведенні однієї з ключових реформ, яку Уряд України зобов'язався виконати в рамках асоціації з ЄС у 2014 році", - додали в компанії.

Читайте також: В Укргазвидобуванні розповіли, як вдалось збільшити видобуток на 3 мільярди кубів

В Укртрансгазі зазначили, що розцінюють дії частини недобросовісних гравців як такі, що дискредитують репутацію Оператора ГТС та завдають шкоди інтересам державної компанії.

Як повідомлялося, в Україні з 1 березня ринок газу запрацював у режимі добового балансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-