Україна підписала протокол про вилов риби на Азові

Україна підписала протокол про вилов риби на Азові

Укрінформ
Державне рибне агентство України підписало протокол з російською стороною щодо розподілу квот на вилов риби у 2019 році в Азовському морі.

Про це повідомив голова Держрибагентства Ярослав Бєлов, інформує прес-служба відомства.

«Після тривалих консультацій з відповідними органами виконавчої влади було вирішено направити протокол на підпис російській стороні дипломатичними каналами для того, щоб українські рибалки змогли й надалі здійснювати вилов водних біоресурсів в Азовському морі у рамках правового поля... Протокол підписано дипломатичними каналами», - сказав Бєлов.

Він додав, що протокол надає ряд переваг нашій країні. Зокрема, розподіл квоти вилову бичка встановлюється в обсязі 9 тис. тонн для України та 6 тис. тонн для РФ.

Протоколом, за словами Бєлова, узгоджено питання передачі затриманих рибалок тій стороні, до громадянства якої вони належать.

"Це має сприяти збільшенню рівня безпеки українських рибалок у ході здійснення ними господарської діяльності", - зауважив Бєлов.

Читайте також: Скандальна комісія з рибальства: Представництво Президента в АРК виступило з заявою

Як повідомлялося, у грудні 2018 року в Держрибагентстві заявляли, що українські рибалки з наступного року не зможуть здійснювати діяльність в Азовському морі без протоколу українсько-російської комісії з питань рибальства щодо розподілу квот на вилов на 2019 рік.

"Відсутність протоколу позбавить українських рибалок можливості видобувати водні біоресурси у законодавчому полі", - зазначали тоді у відомстві на запит Укрінформу.

Також у Держрибагентстві заявляли, що поточна ситуація в Азовському морі може призвести до непередбачуваних наслідків, у тому числі посилення тиску на українських рибалок, втрати акваторії активного промислу і, як наслідок, до падіння загального вилову водних біоресурсів.

У Держрибагентстві запевнили, що в межах компетенції вживають усіх необхідних заходів для захисту українських рибалок. Відомство проводить консультації з центральними органами виконавчої влади з метою створення правових умов для здійснення промислової діяльності в басейні Азовського моря у 2019 році.

За інформацією Держрибагентства, промисел в Азовському морі здійснює 91 суб’єкт господарювання, що отримав дозволи на вилов водних біоресурсів із залученням більше 800 суден та човнів різної довжини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-