Перший електронний аукціон стане індикатором оновлення Держгеонадр - Семерак

Перший електронний аукціон стане індикатором оновлення Держгеонадр - Семерак

Укрінформ
Перший електронний аукціон з продажу спецдозволів на користування надрами стане індикатором оновлення системи роботи Державної служби геології та надр.

Про це на засіданні уряду сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що уряд веде правильну політику щодо лібералізації на ринку та залучення до роботи на ринок надрокористування максимальної кількості не тільки українських компаній, а й іноземних компаній", - сказав Семерак.

Він зазначив, що оновлення системи роботи Держгеонадр можна буде оцінити за тиждень, 6 березня - на першому електронному аукціоні.

"Переконаний, служба покаже хороший результат, бо нові умови є дуже ліберальними та комфортними. Хочеться, щоб це був новий імпульс для економіки України", - додав Семерак.

Читайте також: Спецдозволи на надра можна буде отримати лише через електронні торги - Кирилюк

Як повідомлялося, у грудні в Україні оголосили старт першого раунду міжнародних нафтогазових аукціонів на ProZorro.Продажі. Цей експеримент триватиме до грудня 2019 року, після чого Держгеонадр має надати свої пропозиції щодо вдосконалення системи. Загалом Держгеонадр вже оголосила про 3 раунди електронних торгів у цьому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-