В Укртрансбезпеці назвали ключові досягнення минулого року

В Укртрансбезпеці назвали ключові досягнення минулого року

Укрінформ
За минулий рік Укртрансбезпека надала понад 781 тис. адмінпослуг, перерахувала в державний і місцеві бюджети понад 47 млн грн і запровадила електронний кабінет перевізника.

Про це під час брифінгу заявив голова Держслужби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, звітуючи про підсумки діяльності Укртрансбезпеки в 2018 році, повідомляє Укрінформ.

"Укртрансбезпека надала в 2018 році 781 тис. адміністративних послуг та зібрала до Держбюджету та місцевих бюджетів понад 47 млн грн... Ми відкрили 18 реєстрів Укртрансбезпеки і дали публічний доступ громадськості, бізнесу, тепер це все легко відстежується в режимі онлайн", - зазначив Ноняк.

Він нагадав, що основними функціями служби є державний нагляд і контроль за безпекою на наземному транспорті, розслідування катастроф, аварій, інцидентів, надання адмінпослуг і т. п.

Одним з ключових досягнень у минулому році Ноняк вважає запровадження електронного кабінету перевізника.

"У 2018 році був заснований один з п'яти потужних сервісів уряду - електронний кабінет перевізника. Він дав можливість бізнесу уникнути спілкування з чиновником. Коли є спілкування чиновника з підприємцем, виникають різні посередники, невмотивовані прохання і т. д. Щоб виключити такі ризики, ми низку таких адмінпослуг переводимо в електронний формат. Зараз людина може стежити за своєю діяльністю, подавати відповідну інформацію та отримувати зворотний ефект", - зазначив керівник служби, додавши, що зараз бізнес може ефективно отримувати дозволи, в тому числі і на міжнародні перевезення.

Читайте також: Уряд розширив напрями підтримки тваринництва

Серед планів на 2019 - впровадження електронного протоколу, переклад низки контролюючих функцій в режим онлайн.

У той же час, за словами Ноняка, в службі планують звернутися до уряду, щоб збільшити інспекторський склад Укртрансбезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-