У січні обcяги будівництва в Україні зросли на 6,2% - Мінрегіон

У січні обcяги будівництва в Україні зросли на 6,2% - Мінрегіон

Укрінформ
За підсумками січня 2019 року будівельні підприємства виконали робіт на 6,5 мільярда гривень; це на 6,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«У 2019 році будівельна галузь продовжує динамічно розвиватися. Зазвичай січень характеризується скоріше спадом, ніж підйомом в обсягах виконаних робіт. Але за перший місяць цього року будівельних робіт вже виконано на 6,5 млрд грн, що на 6,2% більше, ніж у січні 2018 року», - сказав Парцхаладзе.

Читайте також: Рахункова палата отримає доступ до реєстрів бізнесу та нерухомості

У розрізі регіонів лідерами за обсягами виконання будівельних робіт стали Дніпропетровська область (978,7 млн грн), Харківська область (770,6 млн грн) та м. Київ (1,38 млрд грн).

За інформацією Парцхаладзе, нове будівництво, реконструкція та технічне переоснащення становили 79,3% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти – 10,7% та 10% відповідно.

За підсумками 2018 року підприємства України виконали будівельних робіт на 136,3 млрд грн, індекс будівельної продукції порівняно з 2017 роком становив 104,4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-