Держлісагентство забезпечило повний електронний облік усієї заготовленої деревини

Держлісагентство забезпечило повний електронний облік усієї заготовленої деревини

Укрінформ
В Україні лісогосподарськими підприємствами, що належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, запроваджено 100-відсотковий облік усієї заготовленої та реалізованої деревини у Cистемі електронного обліку деревини (ЕОД).

Про це в Укрінформі повідомив під час щорічного звіту заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар.

“Підприємствами Держлісагентства запроваджено електронний облік всієї заготовленої деревини. Доступ до електронного обліку надано Національній поліції та Службі безпеки України і вони можуть в режимі реального часу контролювати, як відбувається заготівля деревини по кожному об’єкту”, - сказав Бондар.

Він зазначив, що за підтримки продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) створено автоматизовану систему “сертифікат походження лісоматеріалів”, яку синхронізовано із системою ЕОД. Завдяки цьому значно підвищився контроль за видачею сертифікатів на деревину, забезпечено роботу всіх користувачів у режимі он-лайн, унеможливлено повторне використання документів та фіктивних товарно-транспортних накладних, підкреслив Бондар.

Читайте також: В Україні запровадили електронну систему обліку деревини

Також, за словами заступника голови Держлісагентства, триває розробка програмного продукту з виписки лісорубних квитків. Це дозволить запровадити Електронний реєстр лісорубних квитків та значно посилити контроль за їх оформленням.

“Державним підприємством “Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр” Держлісагентства розроблено програмний продукт та розпочато проведення електронних аукціонів необроблених лісоматеріалів. Ми зараз більше половини нашої продукції продаємо через електронні аукціони в усіх регіонах України, і це досягнення попередніх років”, - наголосив Бондар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-