Причиною 90% рейдерських захоплень є корпоративні конфлікти — Мін'юст

Причиною 90% рейдерських захоплень є корпоративні конфлікти — Мін'юст

Укрінформ
У 90% випадків рейдерства їх першопричиною є певні корпоративні конфлікти, тому випадки, коли захоплення відбувається без жодної передісторії, є одиничними, це винятки з правил.

Про це сказала перший заступник міністра юстиції Олена Сукманова під час зустрічі із представниками бізнесу Сумщини в рамках робочої поїздки в Сумську область, інформує прес-служба відомства.

«Зазвичай рейдерське захоплення - це наслідок певної старої історії, коли було закладено основу для конфлікту. У своєму професійному досвіді я ще не зустрічала випадків, коли у когось дійсно щось відрейдерили, як кажуть, на рівному місці. У 90% випадків за атакою стоїть певний корпоративний конфлікт чи наявність боргів», - сказала Сукманова.

Вона зазначила, що торік Мін’юст запровадив автоматичний обмін даними між реєстром майнових прав і Держгеокадастром, який зняв проблему подвійних договорів оренди землі.

«Окрім того, запрацював технічний механізм, який не дозволяє реєстратору вчиняти реєстраційні дії за межами своєї області, а також вже підготовлено до запуску автоматичний обмін даними між реєстрами Мін’юсту та Єдиним державним реєстром судових рішень, який покликаний не допустити вчинення реєстраційних дій на підставі підробленого рішення суду», - розповіла перший заступник міністра.

Читайте також: Антирейдерська комісія торік повернула власникам 6 тисяч гектарів землі - Петренко

Сукманова також нагадала, що у 2018 році було скасовано можливість для філій комунальних підприємств здійснювати реєстраційну діяльність, а також запроваджено іспити для реєстраторів, які на днях вже стартували.

Також перший заступник міністра зазначила, що торік “антирейдерська” комісія задовольнила понад 400 скарг, скасувавши незаконну реєстрацію майже 6 тисяч гектарів землі та понад 100 тисяч квадратних метрів нерухомості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-