Омелян про транспортну інфраструктуру: Розвивається відповідно до світових трендів

Омелян про транспортну інфраструктуру: Розвивається відповідно до світових трендів

Фото
Укрінформ
Розвиток української інфраструктури є поступальним і відбувається відповідно до світових трендів, зокрема, в напрямку автоматизації процесів та запровадження інноваційних технологій.

Про це сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян на засіданні політичної секції високого рівня «Автоматизація на транспорті» в рамках 81- ої сесії Комітету внутрішнього транспорту Європейської економічної комісії ООН у Женеві (Швейцарська Конфедерація), повідомляється на сайті Мінінфраструктури.

«Розвиток української інфраструктури є поступальним і відбувається відповідно до світових трендів. ... Майбутнє транспортної інфраструктури та логістики полягає у максимальній автоматизації всіх процесів і мінімізації людського чинника. Тому ключовими напрямами роботи міністерства є запровадження цифрової інфраструктури та підвищення безпеки на транспорті», − заявив міністр.

Очільник міністерства також повідомив, що в Україні реалізується низка амбітних проектів з автоматизації роботи транспортної інфраструктури та запровадження інноваційних технологій.

«Центр транспортних технологій HypeUA для реалізації технології hyperloop в Україні, автоматизовані системи управління на залізниці, Єдине морське вікно у морській галузі та електронна система управління портом Е-Port, електронний квиток і розвиток ринку електрокарів в Україні, інтелектуальні транспортні системи у сфері автотранспорту та безпеки руху, включаючи автоматичну систему зважування в русі Weight-in-Motion, – всі ці та інші проекти та ініціативи вже сьогодні дають абсолютно нову якість інфраструктури, спрощують процедури міжнародного транзиту та логістики в Україні», - наголосив Омелян.

Читайте також: В Україні змінять процес бронювання дозволів на міжнародні автоперевезення

За його словами, технології не тільки роблять українську транспортну інфраструктуру сучасною, а й інтегрують її до світових транспортних систем, що відповідає інтересам України, рекомендаціям Європейської економічної комісії ООН та Цілям глобального сталого розвитку, які затверджені Генеральною асамблеєю ООН.

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-