Харківський тракторний провів черговий етап модернізації

Харківський тракторний провів черговий етап модернізації

Фото
Укрінформ
Харківський тракторний завод в рамках програми модернізації виробництва замінив лінію хіміко-термічної обробки металів.

Про це повідомляє прес-служба заводу.

«На заводі ХТЗ встановлено нове обладнання, і зараз відбувається його освоєння. До нього відноситься і лінія хіміко-термічної обробки металів від всесвітньо відомої компанії Ipsen. Це спеціалізоване обладнання виробництва США, виготовлене в Німеччині. Лінія являє собою автоматизований комплекс обладнання, керованого дистанційно за допомогою комп'ютера. На даному етапі працівники заводу проходять навчання з експлуатації лінії в напівавтоматичному режимі одночасно з процесом виробництва. Після завершення навчання лінія буде переведена в автоматичний режим роботи», - зазначив керівник проекту модернізації Харківського тракторного заводу Владислав Сопіт. За його словами, переваги нової лінії полягають в якості оброблюваних деталей, так і в енергоємності, що дозволяє значно знизити енергоспоживання.

Крім цього, як зазначається в повідомленні, на ХТЗ вже встановлена і проходить тестові випробування роботизована 3D лазерна установка для точної обробки металу, яка дозволить замінити нинішні лінії з механічної обробки корпусних та рамних деталей. Новинка зменшить трудомісткість і знизить енерговитрати, повідомили на підприємстві.

На заводі також підкреслили, що в автоматичному режимі працюють і нові стрічкопильні верстати, які дозволили підприємству відмовитися від гарячої рубки металу, а найближчим часом очікується поставка центрів, необхідних для переносу механічної обробки деталей зі старого обладнання на нові більш прогресивні технології.

Читайте також: Експерти відзначають прогрес реформи управління держпідприємств в Україні

Як наголошується в повідомленні, група DCH продовжує реалізацію першого етапу дворічної стратегічної програми модернізації провідного національного виробника тракторів. Обсяг інвестицій DCH в модернізацію ХТЗ складе близько 230 млн грн.

Харківський тракторний завод – єдиний в країнах колишнього СНД виробник колісних і гусеничних тракторів, був придбаний групою DCH Ярославського в 2016 році. До моменту зміни власника завод перебував у стані затяжної кризи.

ХТЗ пропонує модернізований модельний ряд колісних і гусеничних тракторів, що користуються попитом на внутрішньому ринку. Трактори ХТЗ експортуються в 10 країн Центральної та Східної Європи, а також в Нову Зеландію.

За підсумками 2018 року ХТЗ подвоїв обсяг зовнішніх поставок своєї техніки, а зараз вивчає потенціал ринків країн африканського континенту і регіону Океанія.

Трактори ХТЗ комплектуються різними двигунами залежно від умов і цілей їхньої майбутньої експлуатації, є комплектації з зарубіжними двигунами відомого світового виробника - компанії IVECO.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-