Укртелеком розбудовує свою оптичну мережу

Укртелеком розбудовує свою оптичну мережу

Укрінформ
ПрАТ "Укртелеком" у межах проекту технічної модернізації мережі щодня прокладає 8,5 кілометра волоконно-оптичних ліній.

Про це повідомляється на сайті оператора.

"Укртелеком продовжує розбудовувати свою оптичну мережу – в межах проекту технічної модернізації мережі оператор у 2018 році побудував понад 3,1 тисячі кілометрів волоконно-оптичних ліній, прокладаючи в середньому 8,5 км кабелю щодня", - йдеться в повідомленні.

При цьому, уже сьогодні є міста з можливістю підключення кожного будинку багатоквартирної забудови до оптичної мережі "Укртелеком".

"Компанія розширює перелік населених пунктів, мешканці яких можуть користуватися швидким оптичним інтернетом. Так, наприклад, уже сьогодні є міста в Полтавській, Київській, Запорізькій, Волинській, Рівненській та ін. областях з можливістю підключення кожного будинку багатоквартирної забудови до оптичної мережі. Завдяки такому «килимовому покриттю» оптичною мережею у цих містах майже всі мешканці багатоповерхівок можуть за бажанням підключитись до швидкого інтернету", - повідомили в Укртелекомі.

Читайте також: "Укртелеком" повідомив про збій у роботі інтернету

У компанії додали, що у містах, де є оптична мережа, більшим попитом користуються пакети інтернету по 50 та 100 Мбіт/сек.

На початок 2019 року протяжність усіх оптичних ліній Укртелекому становила 50 тис. кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-