Корейська компанія придбала зерновий термінал у Миколаївському порту

Корейська компанія придбала зерновий термінал у Миколаївському порту

Фото
Укрінформ
Корейська компанія Posco Daewoo, член Національної інвестиційної ради, оголосила про придбання 75% зернового терміналу в Миколаївському порту.

Про це повідомила голова Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України Юлія Ковалів у Facebook.

“Раді повідомити що Posco Daewoo член Національної інвестиційної ради сьогодні оголосила про придбання зернового терміналу в Миколаївському порту. Компанія підписала відповідну угоду щодо придбання 75% в зерновому терміналі Миколаївського порту”, - написала Ковалів.

Читайте також: Кабмін схвалив звіт про свою діяльність за 2018 рік

Вона зазначила, що це перший актив у сфері аграрної логістики, в який компанія інвестувала за кордоном.

Posco Daewoo одна з найбільших корейських торговельних корпорацій з річною виручкою понад 21 млрд дол. Президент і генеральний директор компанії Кім Янг-Санг є членом Національної інвестиційної ради.

Видання Korea Herald повідомляє, що угоду про купівлю порту було підписано у вівторок з українською логістичною компанією Orexim Group. Вартість угоди не розкривається. Потужність терміналу, який буде відвантажувати на експорт в основному кукурудзу і пшеницю, становитиме 2,5 млн тонн на рік. Його будівництво має завершитися в липні 2019 року. Менеджмент компанії Posco Daewoo вважає, що придбання терміналу в Україні сприятиме зміцненню продовольчої безпеки Кореї, четвертої за величиною економіки Азії.

Зазначається, що у 2017 році Корея купила 10 млн тонн кукурудзи і 5 млн тонн пшениці.

Фото: Ковалів, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-