НАБУ завершило слідство у справі про $60 мільйонів збитків державній корпорації

НАБУ завершило слідство у справі про $60 мільйонів збитків державній корпорації

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування щодо завдання 60 млн доларів збитків Державній продовольчо-зерновій корпорації України (ДПЗКУ).

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"11 лютого 2019 року підозрюваному та стороні захисту надано доступ до матеріалів досудового розслідування", - зазначається в повідомленні.

У НАБУ заявляють, що представник міжнародного зернотрейдера та посадовці ДПЗКУ організували корупційну схему, за якою зерно, що належало держкомпанії, через низку суб’єктів господарювання, в тому числі з ознаками фіктивності, було поставлено в Саудівську Аравію. Постачання відбувалось на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам. В результаті ДПЗКУ кошти не отримала, зазнавши збитків у розмірі 60 млн дол.

У подальшому представник міжнародного зернотрейдера через іноземні компанії, зареєстровані на Кіпрі, легалізував понад 40,9 млн доларів, діючи згідно з вказівками організатора схеми, яким виявився громадянин Угорщини.

Як зазначається, розслідувати наведені факти детективи НАБУ розпочали в липні 2016 року. У НАБУ також вказують, що встановили причетність до злочину низки осіб, серед яких — голова правління ДПЗКУ.

При цьому дві особи пішли на угоду з обвинуваченням та компенсували завдані ними збитки в розмірі 60 тис. дол. Обвинувальний акт стосовно ще одного обвинуваченого — радника голови правління ПАТ ДПЗКУ — у січні 2018 року було направлено до суду. Іще дві особи оголошені в розшук.

Читайте також: НАЗК проведе повну перевірку 500 декларацій топ-посадовців

Стосовно представника міжнародного зернотрейдера обвинувальний акт для подальшого скерування до суду буде складений після завершення ознайомлення сторони захисту з матеріалами слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-