Інтереси Укренерго у справі проти РФ представлятиме в суді швейцарська компанія

Інтереси Укренерго у справі проти РФ представлятиме в суді швейцарська компанія

Укрінформ
ДП "НЕК "Укренерго" підписало контракт з швейцарською юридичною компанією LALIVE, яка буде представляти інтереси компанії в позові до Російської Федерації щодо компенсації шкоди, спричиненої експропріацією активів Укренерго в Криму.

Про це інформує прес-служба Укренерго.

"Укренерго підписало контракт з швейцарською юридичною компанією LALIVE, яка буде представляти інтереси компанії в позові до РФ щодо компенсації шкоди, спричиненої експропріацією активів Укренерго в Криму. Вибір партнера з юридичної підтримки в міжнародному арбітражі Укренерго здійснювало на конкурсній основі згідно з чинним законодавством у сфері закупівель", - йдеться у повідомленні.

В Укренерго розповіли, що LALIVE має великий міжнародний досвід у галузях гірничої промисловості та енергетики, й зокрема успішний досвід підтримки позовів українських компаній до Росії у зв’язку з експропріацією активів. Так, у жовтні 2018 року Верховний суд Швейцарії прийняв рішення на користь «Укрнафти» щодо компенсації 50 млн доларів за 16 автозаправних станцій компанії. Інтереси «Укрнафти» в міжнародному арбітражі представляла саме LALIVE.

"У випадку Укренерго обсяги кримських активів набагато масштабніші. Розмір компенсації за експропріацію активів Укренерго наразі оцінюється", - зазначили у компанії.

Читайте також: Укренерго перейшло в управління Міністерства фінансів

Сума контракту Укренерго та LALIVE становить 49 млн грн на весь період співпраці. Витрати на послуги юридичного супроводу позову мають бути компенсовані відповідачем.

Компанія нагадала, що у 2014 році після анексії Криму Укренерго втратило контроль над Кримською енергосистемою та об’єктами виробничої і соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-