Укртрансгаз торік заробив 1,9 мільйона на генерації сонячної електроенергії

Укртрансгаз торік заробив 1,9 мільйона на генерації сонячної електроенергії

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" за 2018 рік виручив 1,9 млн грн на виробництві і продажі сонячної електроенергії.

Про це інформує прес-служба компанії.

"СЕС Укртрансгазу виробила 308 МВт-год. електроенергії за 2018 рік. Всю вироблену станцією електроенергію з грудня 2017 року наша філія Укргазтехзв`язок у повному обсязі продає за «зеленим тарифом» до єдиної енергетичної системи України – ДП «Енергоринок». У 2018 році Укртрансгаз зміг виручити на цьому 1,9 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Компанія зазначає, що потужності електростанції дозволяють на 100% покрити власне споживання філії "Укргазтехзв'язок", а різниця може бути продана стороннім споживачам.

"Укртрансгаз розглядає варіанти встановлення альтернативних джерел енергії для живлення віддалених невеликих об’єктів ГТС. Інженери та фінансисти прораховують в комплексі технічну, економічну та екологічну доцільність, адже мета компанії – бути надійною та ефективною", - зазначили у компанії.

Читайте також: У Нафтогазі пояснили як стали найбільшим платником податків

Як повідомлялося, СЕС запущено в експлуатацію на початку 2017 року. Вона складається з 1140 сонячних панелей загальною потужністю 300 кВт. За теоретичними розрахунками, станція має генерувати 400 МВт-год. електроенергії на рік, при цьому найбільшу кількість енергії – 55 МВт-год. на місяць – у липні, а найменшу – 6,2 МВт-год. на місяць – у грудні.

Ця сонячна електростанція є пілотним проектом відновлювальної енергетики в групі Нафтогаз.

За результатами пілотної експлуатації сонячної станції Укртрансгазу інші підприємства групи також планують встановити сонячні електростанції.

Фото: сайт Укртрансгазу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-