Уряд затвердив план заходів щодо розвитку системи електронних послуг

Уряд затвердив план заходів щодо розвитку системи електронних послуг

Фото
Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо реалізації Концепції розвитку системи електронних послуг в Україні на 2019—2020 роки.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 30 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр Риженко заявив, що на 2019 рік є дуже амбітні плани щодо розвитку електронного урядування.

"На нас чекає впровадження щонайменше 50 нових електронних послуг. Вони традиційно будуть відібраними за критеріями найбільшої соціальної затребуваності та антикорупційного впливу. Зокрема, це послуги, які будуть стосуватися виробництва ліків, водовідведення, будівництва, оформлення водійських посвідчень та багато іншого", - заявив він.

Гройсман провів засідання Уряду / Фото: Владислав Мусієнко, Укрінформ

Риженко окремо наголосив на ключовій зміні у філософії запуску електронних послуг - "надалі це буде не просто запуск або створення нових електронних сервісів, але і оптимізація їх щодо життєвих або бізнес-ситуацій".

Читайте також: Кабмін зобов’яже Нафтогаз встановити населенню безкоштовні лічильники газу

Він додав, що наразі на Урядовому порталі доступними є 118 електронних послуг, серед них - оформлення допомоги при народжені дитини, послуги з реєстрації бізнесу, послуги у земельній та будівельній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-