Україна в межах СОТ готова розпочати переговори щодо електронної комерції

Україна в межах СОТ готова розпочати переговори щодо електронної комерції

Укрінформ
Україна стала одним із 76 співавторів Спільної заяви країн - членів Світової організації торгівлі щодо електронної комерції.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі .

"25 січня 2019 року на Всесвітньому економічному форумі у Давосі (Швейцарська Конфедерація) 76 членів СОТ, у тому числі й Україна, на яких припадає 90% світової торгівлі, розповсюдили Спільну заяву щодо електронної комерції, в якій зазначили свій намір: розпочати переговори з торговельних аспектів електронної комерції, прагнути досягнення високих результатів, на основі існуючих угод та правил СОТ за участі якнайбільшої кількості членів СОТ", - йдеться в повідомленні.

Також члени СОТ зазначили свій намір враховувати унікальні можливості та виклики, з якими стикаються члени організації, включаючи країни, що розвиваються, та найменш розвинені країни, а також мікро-, малі та середні підприємства, у сфері електронної комерції та заохочувати всіх членів СОТ брати участь з метою більшого посилення переваг електронної комерції для бізнесу, споживачів та світової економіки.

Читайте також: Український сертифікат Halal повністю визнали в Малайзії

Підсумовуючи результати програми у Давосі, Генеральний директор СОТ Роберто Азеведо підкреслив, що торгівля була в центрі порядку денного.

«Ми провели низку дуже плідних обговорень у рамках зустрічей на цьому тижні і, зокрема, побачили реальний прогрес у переговорах у сфері електронної комерції. Це є ознакою сильної і дуже широкої спільної прихильності до глобальної торговельної системи. Це особливо важливо зараз, коли ми стикаємося із значними викликами», - відзначив Азеведо.

Як відомо, станом на листопад 2018 року членами СОТ були 164 країни світу, ще 23 країни вели переговори про вступ до СОТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-