Гройсман закликав норвезький бізнес інвестувати в українську економіку

Гройсман закликав норвезький бізнес інвестувати в українську економіку

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав Норвегію інвестувати в українську економіку.

Про це глава українського уряду сказав, виступаючи на бізнес-форумі у Норвегії, де він перебуває з візитом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо надзвичайно добрий потенціал для розвитку економічної співпраці двох країн. Україна має масштабні можливості для інвестицій. Ваш успіх в інвестуванні - це успіх нашої країни. Тобто фактично цілі у нас однакові, і ми готові застосовувати нові механізми підтримки бізнесу в Україні. А тому закликаю бізнес двох країн поєднати свій потенціал і забезпечувати зростання економік наших держав", - зазначив Гройсман.

Українсько-норвезький діловий форум в Осло / Фото: Мусієнко Владислав

Він зауважив, що напередодні свого візиту до Норвегії зустрічався з представниками норвезького бізнесу, і вони зацікавлені інвестувати в Україну.

За його словами, нині уже близько 50 норвезьких компаній працюють в Україні і мають досить успішний бізнес. "І я переконаний, що ті сектори, в яких ми можемо поєднати наш потенціал і інвестиції, є дуже дуже перспективними", - сказав прем'єр.

Читайте також: Україна співпрацюватиме з Норвегією у відновлюваній енергетиці, агровиробництві та IT

Він підкреслив, що пріоритетними напрямками співробітництва України і Норвегії є енергетика, в тому числі сфера енергоефективності, агропромисловий комплекс та новітні технології.

Крім цього, за словами Гройсмана, Україна відкрила можливості для інвестування в свою державну власність, яка є досить перспективною.

Він зауважив, що уряд України цілком усвідомлює свої завдання створити сприятливий бізнес-клімат, і уже робить для цього все необхідне. "Ми почали системні зміни, в тому числі і з точки зору легкості ведення бізнесу. Тому позитивні зміни в економіці, які спостерігаються останнім часом, свідчать про те, що економіка буде і надалі зростати, а ті реформи, які вдалося започаткувати, сприятимуть цьому зростанню", - сказав Прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 28 січня здійснить візит до Норвегії, де візьме участь в Українсько-норвезькому бізнес-форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-