Країни СОТ вирішили врегулювати ринок електронної комерції - переговори

Країни СОТ вирішили врегулювати ринок електронної комерції - переговори

Укрінформ
75 країн СОТ, включаючи всіх членів ЄС та ще 47 держав, що входять до Світової організації торгівлі, вирішили розпочати переговори щодо встановлення глобальних правил для регулювання ринку електронної комерції.

Повідомлення про це оприлюднено у п’ятницю, 25 січня, на сайті Єврокомісії.

«Електронна комерція сьогодні є реальністю у більшості куточків світу, тож ми повинні забезпечити нашим громадянам та компаніям доступ до передбачуваного, ефективного та безпечного онлайн середовища для торгівлі. Ми готові співпрацювати у цьому з усіма зацікавленими членами СОТ, гнучко й прагматично, з тим, щоб створити дійсно всеохоплюючий та амбітний набір правил», - заявила з цього приводу Єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстром (Cecilia Malmström).

За даними Європейської комісії, протягом останніх двох десятиліть обсяги електронної торгівлі як на ринку ЄС, так і за його межами зростали за експонентою. Попри швидке зростання кількості електронних трансакцій, за станом на сьогодні в СОТ не існує багатосторонніх правил, які регулюють торгівлю такого типу.

Нові правила, які мають бути прийняті в СОТ, мають створити нові можливості та відповісти на виклики, які виникають у галузі електронної комерції як у розвинутих країнах, так і в тих країнах, що розвиваються. За задумом, багатостороннє правове середовище має захистити як споживачів, так і представників бізнесу, зробити торгівлю он-лайн більш зручною та безпечною. Нові правила, наприклад, мають підвищити довіру споживачів до онлайн ресурсів та допомогти у боротьбі проти спаму, гарантувати дійсність контрактів та електронних підписів, усунути митні податки для електронних трансакцій, виключити примусове розкриття даних або кодів доступу до таких даних.

Читайте також: Український сертифікат Halal повністю визнали в Малайзії

Як очікується, переговори щодо розробки нових правил СОТ у сфері електронної торгівлі розпочнуться у березні 2019 року. При цьому процес переговорів є відкритим для всіх країн-членів цієї організації, які зацікавлені приєднатися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-