Українські винороби торік експортували продукції на 20% більше - Мінагро

Українські винороби торік експортували продукції на 20% більше - Мінагро

Укрінформ
Українські винороби експортували у 2018 році на понад 38 млн доларів своєї продукції — на 20% більше, ніж у 2017-му.

Про це написала заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева у Facebook, під час перебування на виставці “Зелений тиждень” у Берліні (Німеччина).

“Ми експортували вина та іншої продукції виноробства на понад 38 млн дол. у минулому році, що на 20% більше порівняно з 2017 роком хоча все ще є нетто-імпортерами цієї продукції (імпорт в 2018 році склав 113,5 млн дол.)”. - написала Трофімцева.

Вона зазначила, що у 2018 році в Україні було висаджено нових виноградників на площі 229 га. Тож, загалом під цією культурою в країні було зайнято 43,5 тис. га. Валове виробництво винограду у сільськогосподарських підприємствах склало 228,1 тис. тонн. 121 суб’єкт господарювання отримав ліцензію на виробництво вин та горілчаних виробів, із них 100 – виключно на виробництво вин.

Читайте також: Темпи зростання цін на картоплю в Україні суттєво прискорилися - експерти

“Одним з видів продукції АПК, яку ми з гордістю представили на виставці Зелений тиждень в Берліні, була продукція наших виноробів (Колоніст, Шабо). Надзвичайно приємно бачити позитивну динаміку розвитку сектору виноградарства та виноробства, всупереч тимчасовій окупації Криму та іншим викликам”, - заявила заступник міністра.

Фото: Трофімцева, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-