В експорті до Ізраїлю торік з'явилась 251 нова товарна позиція - Кубів

В експорті до Ізраїлю торік з'явилась 251 нова товарна позиція - Кубів

Укрінформ
Протягом січня-листопада 2018 року в українському експорті до Ізраїлю з'явилась 251 нова товарна позиція, що принесло Україні додаткових 6,5 млн доларів експортної виручки.

Про це на засіданні уряду сказав перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ізраїль демонструє великий інтерес до української продукції. Вже зараз, за 11 місяців 2018 року, в нашому експорті до Ізраїлю з'явилась 251 нова товарна позиція, вони принесли нам додаткові 6,5 млн доларів експортної виручки. По деяких позиціях експорту за 2018 рік зростання сягнуло 222%", - сказав Кубів.

Він зазначив, що в Експортній стратегії України уряд визначив Ізраїль як один із 20 найбільших перспективних ринків для експорту української продукції.

"Ми вже маємо досить потужні торговельні зв'язки за неповних три роки. Обсяг двосторонньої торгівлі перевищив 2 млрд дол. Ми експортуємо більше, ніж імпортуємо, додатне сальдо не менше 300 млн дол.", - зауважив Кубів.

Читайте також: Кубів анонсував початок переговорів з Ізраїлем про лібералізацію торгівлі послугами

Як відомо, перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та міністр економіки Держави Ізраїль Елі Коен 21 січня 2019 року підписали Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем. Дія Угоди про вільну торгівлю між двома країнами не буде розповсюджуватись на території тимчасово окупованих внаслідок збройної агресії Російської Федерації Криму, міста Севастополя та окремих районів Донецької та Луганської областей до повного відновлення конституційного ладу держави Україна на них. У рамках зони вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем будуть скасовані ввізні мита для близько 80% українських промислових товарів та скасовано близько 70% ввізних мит на ізраїльську промислову продукцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-