Кубів анонсував початок переговорів з Ізраїлем про лібералізацію торгівлі послугами

Кубів анонсував початок переговорів з Ізраїлем про лібералізацію торгівлі послугами

Укрінформ
Україна та Ізраїль збираються розпочати переговори щодо лібералізації торгівлі послугами протягом 2 років після набуття чинності Угодою про зону вільної торгівлі.

Про це на засіданні уряду сказав перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Угода про вільну торгівлю, яку ми підписали, охоплює лише торгівлю товарами, однак ми погодилися з Державою Ізраїль, і це закріплено в документі, що розпочнемо переговори щодо лібералізації торгівлі послугами протягом 2 років після набуття чинності угоди. Це той крок, який ми повинні починати вже сьогодні", - сказав Кубів.

Він додав, що після набрання ЗВТ чинності Ізраїль скасує ввізні мита для понад 9% сільськогосподарських товарів та близько 80% промислових товарів з України.

"Наприклад, Ізраїль одразу відкриє свій ринок для українських лікарських засобів, добрив, паперової продукції, будівельних матеріалів, електронних приладів та апаратів, які носять інноваційність. Україна, в свою чергу, скасує ввізні мита на 7% сільськогосподарської продукції та 70% промислової продукції з Ізраїлю. По решті товарів відбувається взаємне поетапне відкриття ринків, яке триватиме від 3 до 7 років, це дасть час бізнесу підготуватися, аби максимально використати можливості вільної торгівлі", - наголосив Кубів.

Читайте також: Угода про ЗВТ з Ізраїлем набере чинності після ратифікації парламентами - Кубів

Як відомо, перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та міністр економіки Держави Ізраїль Елі Коен 21 січня 2019 року підписали Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-