Нафтогаз не очікує конкретики від тристоронньої зустрічі у Брюсселі

Нафтогаз не очікує конкретики від тристоронньої зустрічі у Брюсселі

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" не очікує конкретних результатів від сьогоднішніх тристоронніх газових переговорів у форматі Україна - Росія - ЄС.

Про це написала прес-служба Нафтогазу у Facebook.

"Ми не очікуємо якихось конкретних результатів від сьогоднішніх тристоронніх газових переговорів у форматі Україна-Росія-ЄС. Адже на політичній зустрічі високого рівня неможливо погодити всі технічні аспекти. А попередню зустріч на рівні експертів російська сторона проігнорувала", - зазначили у Нафтогазі.

Нафтогаз висловив сподівання, що російська сторона спробує розпочати реальні переговори щодо транзиту.

"Для транзиту потрібно укласти дві угоди: контракт між Газпромом, як оператором газотранспортної системи Росії, і українським оператором ГТС (зараз Укртрансгаз) та контракт з Газпромом як постачальником газу, на бронювання потужностей транзиту українською ГТС", - додали у Нафтогазі.

У НАК відзначили, що найкращий варіант для України - щоб європейські компанії бронювали ці потужності, купували газ на кордоні Україна-Росія.

Компанія також наголосила, що українська ГТС не раз доводила свій статус надійного транзитера газу до європейських споживачів, але "забезпечувати транзит ми згодні лише відповідно до правил ЄС".

Читайте також: У Нафтогазі сподіваються, що "транзитні" переговори хоча б розпочнуться

"У цьому наша позиція є непохитною: ми не готові на якісь особливі умови, які у нас були з Росією, які, фактично, були кабальними для України", - підкреслили у компанії.

Як повідомлялося, 15 січня мали відбутися технічні консультації між Росією, Україною та ЄС щодо транзиту українською газотранспортною системою після 2019 року. Переговори зірвалися, бо російська сторона не прибула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-