Добове балансування газу: Нацкомісію просять перевірити готовність операторів

Добове балансування газу: Нацкомісію просять перевірити готовність операторів

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" звернулось до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, із проханням провести позапланову перевірку готовності учасників газового ринку до переходу на добове балансування.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Укртрансгаз звернувся до НКРЕКП із проханням провести позапланову перевірку стану готовності до переходу на добове балансування. Сподіваємося, що така перевірка зможе виявити об’єктивний стан справ щодо готовності оператора ГТС працювати у режимі добового балансування та взаємодіяти з учасниками газового ринку через інформаційну платформу", - йдеться у повідомленні.

У компанії запевнили, що її звернення є достатньою законною підставою для регулятора, аби розпочати перевірку.

Укртрансгаз також закликав НКРЕКП взаємодіяти виключно в правовому полі та на законних підставах.

Читайте також: Монетизація субсидій зробить реформу ринку газу незворотною - Коболєв

Як повідомлялося, перехід на добове балансування був перенесений на 1 березня 2019 року. Таке рішення регулятора було викликане суттєвими ризиками впровадження добового балансування - зокрема, неналежним станом наповнення операторами ГРМ інформаційної платформи базами ЕІС-кодів та ігноруванням майже третиною операторів участі у тестуванні цієї платформи. У свою чергу, Укртрансгаз поінформував регулятора, що платформа добового балансування повністю відповідає вимогам Кодексу ГТС України, і Оператор ГТС готовий перейти на добове балансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-