САП просить Гройсмана допомогти з планом повернення ЗТМК у держвласність

САП просить Гройсмана допомогти з планом повернення ЗТМК у держвласність

Укрінформ
САП просить залучити до забезпечення повернення державі цілісного майнового комплексу Запорізького титано-магнієвого комбінату (ЗТМК) всі уповноважені органи виконавчої влади.

Про це йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на її сторінці у Facebook.

“Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою підготовлено та направлено відповідні листи Прем’єр-міністрові України та керівнику Фонду державного майна України з ініціативою щодо невідкладної разробки й затвердження детального плану повернення цілісного майнового комплексу Запорізького титано-магнієвого комбінату до сфери державного управління та термінового, із залученням всіх уповноважених органів виконавчої влади, початку його реалізації”, - йдеться у повідомлені.

У відомстві також зазначили, що розраховують на активну державницьку позицію відповідних органів влади, їх посадових осіб і вжиття ними всіх можливих заходів, спрямованих на якнайшвидше встановлення контролю над підприємством.

“Таким чином, САП вжито вичерпних заходів представництва інтересів держави поза кримінального характеру. Судовий розгляд кримінального провадження про обвинувачення директора ТОВ «ЗТМК» триває”, - додали у САП.

Читайте також: Суд підтвердив повернення Запорізького титаново-магнієвого комбінату державі

Як повідомлялося, директора комбінату Володимира Сівака підозрюють у розтраті на суму 492 млн грн.

Також нагадаємо, що 9 липня 2018 року Господарським судом Запорізької області повністю задоволено позов керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького в інтересах держави до компанії «Толексіс Трейдінг Лімітед» (Кіпр) і ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» щодо розірвання договору про заснування цього товариства та повернення державі цілісного майнового комплексу комбінату.

12 грудня.2018 року Центральним апеляційним господарським судом (м. Дніпро) обґрунтовано відмовлено в задоволенні апеляційних скарг відповідачів та залишено без змін вищевказане рішення суду першої інстанції. Отже, судове рішення набуло законної сили та підлягає негайному виконанню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-