Єврокомісія оголосила про додаткові заходи із захисту ринку сталі

Єврокомісія оголосила про додаткові заходи із захисту ринку сталі

Укрінформ
Європейська Комісія повідомила СОТ про висновки власного розслідування щодо торгівлі певними видами сталеливарних виробів та безпеки європейського ринку.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Європейської Комісії.

«Розслідування було розпочато у березні 2018 року як частина реагування Європейського Союзу на рішення США ввести тарифи на сталеву продукцію. Воно засвідчило, що імпорт сталевої продукції в ЄС суттєво зріс, і, ймовірно, буде збільшуватися надалі», - йдеться у повідомленні.

Єврокомісія зазначає, що сталеливарна промисловість ЄС ще не повною мірою поновилася після глобальної сталеливарної кризи. Це все ще відбивається на збільшенні обсягів імпорту та на тиску, що пов'язаний зі зниженням цін.

«Заходи, що пропонуються, стосуватимуться 26 товарних категорій сталевої продукції, що має дозволити запобігти торговельній інтервенції та зберегти традиційний рівень торгівлі сталевими виробами на ринку ЄС», - зазначає Європейська Комісія.

Обмеження будуть мати вигляд введення тарифних національних квот, після перевищення яких імпорт сталеливарних виробів обкладатиметься податком у 25 відсотків. Ця система буде подібною до тієї, що вже існує, з деякими корекціями, які мають зберегти традиційний торговельний баланс. Наприклад, головні країни-постачальники зможуть скористатися індивідуальними квотами на основі історичних показників власного імпорту сталі.

Після ухвалення, додаткові заходи із захисту ринку сталі діятимуть три роки, до 16 липня 2021 року. Ці заходи можуть бути переглянуті до цього терміну, якщо ситуація на ринку зміниться.

Читайте також: Один з лідерів правлячої в Румунії коаліції подав до суду на Єврокомісію

Комісія представила результати ринкового розслідування на розгляд країн-членів, які прийматимуть рішення щодо запровадження нових захисних заходів вже в середині січня. Після ухвалення Єврокомісією такі додаткові заходи можуть бути застосовані вже з початку лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-