Нафтогаз зменшив чистий прибуток

Нафтогаз зменшив чистий прибуток

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" за 9 місяців 2018 року отримала чистий прибуток у розмірі 16,7 млрд грн, що менше на 5,8% за відповідний період торік.

Про це йдеться у консолідованому фінансовому звіті компанії за 9 місяців 2018 року.

"На зменшення чистого прибутку вплинуло збільшення резерву сумнівних боргів, головним чином по сегменту транспортування природного газу (переважно з боку групи "Регіональна газова компанія" Дмитра Фірташа). Крім того, суттєвим фактором впливу були витрати з податку на додану вартість на компенсацію відповідно до Арбітражу щодо транзиту природного газу в сумі 4,8 млрд грн. У той же час зменшення обсягу імпортованого газу та витрат по відсотках частково нівелювало погіршення чистого прибутку", - пояснили у компанії.

Нафтогаз до прибуткових сегментів діяльності зарахував виробництво, імпорт та продаж природного газу категоріям споживачів, які підпадають під ПСО, транзит природного газу, імпорт та постачання іншим споживачам поза межами ПСО, торгівлю нафтопродуктами, продаж нафти та газового конденсату, транзит сирої нафти.

Збиткові сегменти - внутрішнє транспортування природного газу, зберігання природного газу, транспортування сирої нафти та інше.

Читайте також: Зарплата глави "Нафтогазу" має бути знижена — Гройсман

Дебіторська заборгованість (без врахування резерву) за природний газ для категорій ПСО станом на 30 вересня 2018 року збільшилася на 21%, або на 6,3 млрд грн, порівняно з аналогічним періодом 2017 року. Заборгованість за послуги балансування в цей період зросла майже вдвічі – на 14 млрд грн або на 92%.

У компанії пояснили, що збільшення заборгованості за природний газ пов’язано, перш за все, зі зростанням боргів теплогенеруючих підприємств (ТГП) для потреб населення на 2,6 млрд грн, у зв’язку зі зменшенням рівня розрахунків через зміну порядку фінансування пільг та субсидій у частині розподілу отриманих від бюджету субвенцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-