Співпраця у сфері енергоефективності: Україна та Норвегія готують меморандум

Співпраця у сфері енергоефективності: Україна та Норвегія готують меморандум

Фото
Укрінформ
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження планує укласти меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності з Норвезьким агентством зі співробітництва (NORAD).

Про це інформує прес-служба Держенергоефективності з посиланням на голову відомства Сергія Савчука.

«Зважаючи на широкий горизонт співпраці з Норвегією, ми розглядаємо можливість укладання меморандуму про взаєморозуміння у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики з NORAD», - повідомив Савчук.

Держенергоефективності планує розширити партнерство з Норвегією під час українсько-норвезького бізнес-форуму, проведення якого заплановано у січні 2019 року.

Відомство розраховує на залучення норвезьких інвестицій у проекти «зеленої» енергетики, розробку спільних механізмів стимулювання розвитку «зеленої» енергетики та ЕСКО-механізму, а також використання досвіду та технологій Норвегії для розвитку сфери виробництва рідких біопалив.

Читайте також: Уряд спростив процедуру отримання фінансової підтримки підприємствами ЖКГ

"Норвегія цікава з точки зору обміну досвідом та спільних інвестиційних проектів у відновлюваній енергетиці. Норвегія вже перевиконала свій Національний план дій з відновлюваної енергетики до 2020 року. Ще у 2016 р. частка «чистої» енергії у кінцевому енергоспоживанні Норвегії сягала майже 70%. При цьому, 99% усієї електроенергії в країні виробляється гідроелектростанціями. Окрім цього, корисним є досвід Норвегії у сфері енергосервісу", - прокоментував Савчук.

Фото: сайт Держенергоефективності

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-