Семерак планує винести на уряд проект про управління відходами у лютому

Семерак планує винести на уряд проект про управління відходами у лютому

Укрінформ
Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак планує законопроект "Про управління відходами" винести на розгляд уряду у лютому 2019 року.

Про це він сказав на засіданні координаційної ради з питань реалізації стратегії управління відходами в Україні до 2030 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після обговорення ми маємо організувати роботу таким чином, щоб у лютому наступного року ми мали проект закону, який зможемо скерувати до Міністерства юстиції для правової експертизи та відповідно винести його на розгляд та схвалення Кабінетом міністрів. Я б трохи амбітніші плани ставив, щоб цей законопроект, а я дуже вірю в його успішність, був включений до порядку денного сесії (ВР — ред.) у наступному році, тому нам треба буде до першого вівторка лютого 2019 року його схвалити на засіданні уряду", - сказав Семерак.

За його словами, реформа управління відходами передбачає запровадження ієрархії управління відходами та розширення відповідальності виробників, споживачів та громадян. Ключовими елементами нового законодавства є введення європейської класифікації відходів, яка відповідатиме номенклатурі відходів, що є. Йдеться також про нове інформаційне забезпечення сфери управління відходами, аналіз інформації та новий підхід до прийняття управлінських рішень щодо цієї сфери.

Міністр відзначив, що нині законопроект опрацьовується експертною групою. Він уже пройшов перший етап обговорення. Цей документ є рамковий. "Вкрай важливо, щоб цей документ став результатом спільної роботи уряду та громадських організацій, представників асоціації бізнесу та наших європейських партнерів. Саме таке коло було залучено до підготовки законопроекту" , - наголосив урядовець.

Читайте також: Німеччина дасть Україні 35 мільйонів на боротьбу зі зміною клімату

Семерак також відзначив, що наступний проект закону, який стосується відходів, допоможе вирішити проблему з таким видом як батарейки та акумулятори, тобто відходи електронного та електричного обладнання. Окремо розробляється законопроект про упаковки та відходи від упаковки. "І ще один, над яким експерти зараз працюють, це про муніципальні відходи",- додав Семерак.

Зі свого боку віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зазначив, що нині усі, хто є небайдужим до питання управління відходами, має можливість внесення своїх пропозицій на сайті Міністерства екології та природних ресурсів. "Там є таблиця у відкритому доступі на сайті міністерства, і там практично всі пропозиції згруповані. Бачу там також дуже багато речей, які не хотілося, щоб через лобіювання були підтримані. Надання таких пропозицій дуже видно, і ми на цьому також будемо загострювати увагу усіх колег", - зауважив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-