ПриватБанк оскаржує рішення суду Лондона на користь Коломойського

ПриватБанк оскаржує рішення суду Лондона на користь Коломойського

Укрінформ
У ПриватБанку підтвердили факт подання апеляційної скарги на рішення Високого суду Лондона стосовно невідповідності юрисдикції позову банку до екс-власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Відповідну інформацію Укрінформу підтвердили у прес-службі ПриватБанку.

Як повідомляв Укрінформ, Високий суд Лондона вирішив, що йому не підсудна справа за позовом ПриватБанку до його екс-власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Водночас суддя дійшов висновку, що докази вказують на ретельно сплановані шахрайські дії та відмивання коштів в особливо великих розмірах, а банк став жертвою масштабних шахрайських дій - на суму приблизно від 329 млн дол. до 1,2 млрд дол.

У ПриватБанку заявляли, що готуються оскаржити рішення щодо непідсудності позову проти Коломойського та Боголюбова лондонському суду.

Читайте також: НБУ подав позов проти Коломойського на 6,6 мільярда

На початку 2018 року компанія Kroll підтвердила, що до націоналізації ПриватБанк був об'єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій, що призвело до завдання збитків щонайменше на 5,5 млрд дол. Ключові висновки розслідування свідчать, що існують чіткі ознаки того, що кредитні кошти були використані для придбання активів та фінансування бізнесу в Україні та за кордоном на користь екс-акціонерів та груп афілійованих з ними осіб. Механізми, які використовувалися для маскування джерел та реального призначення кредитів, також мають характерні риси скоординованої схеми відмивання коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-