В Енергоатомі оберуть реакторні технології для будівництва нових блоків на АЕС

В Енергоатомі оберуть реакторні технології для будівництва нових блоків на АЕС

Укрінформ
ДП "НАЕК "Енергоатом" у найближчі кілька років планує обрати реакторні технології для будівництва нових атомних енергоблоків.

Про це йдеться у привітанні президента Енергоатома Юрія Недашковського з Днем енергетика.

"Ми визначили основні завдання компанії на найближчі роки – добудувати енергоблоки №3 та №4 Хмельницької АЕС, здійснити вибір реакторних технологій для будівництва нових атомних енергоблоків на заміщення потужностей АЕС, які будуть виводитися з експлуатації після 2030 року, продовжувати терміни експлуатації діючих енергоблоків, підвищувати їх номінальну потужність і ефективність її використання та багато іншого", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, серед основних здобутків року Недашковський називає впровадження на українських АЕС модернізованого ядерного палива виробництва компанії Westinghouse. "Відвантаження для України тисячної збірки американського палива стало визначною подією в нашому багаторічному співробітництві, а енергоблок №3 Южно-Української АЕС став першим в Україні, який працює виключно на паливі альтернативного виробника", - прокоментував Недашковський.

У наступному році триватиме процес продовження термінів експлуатації енергоблоків українських АЕС.

"Блок №1 ХАЕС стане ювілейним - 10-м за рахунком блоком наших АЕС, термін експлуатації якого буде продовжено", - зазначив президент Енергоатома.

Читайте також: Порошенко привітав енергетиків із професійним святом

Як повідомлялося, енергоблоки українських АЕС працюють на базі водо-водяних енергетичних реакторів ВВЕР-1000 та ВВЕР-440, що були розроблені у Радянському Союзі. Теплоносієм і сповільнювачем у такому реакторі служить вода під тиском. Постачання палива для українських АЕС здійснює російська компанія ТВЕЛ та американська Westinghouse.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-