У МЕРТ чекають на цікаві бізнес-моделі: відбір проектів стартує з Нового року

У МЕРТ чекають на цікаві бізнес-моделі: відбір проектів стартує з Нового року

Укрінформ
З 1 січня 2019 року розпочнеться конкурсний відбір проектів на отримання державних грантів із загальним бюджетом 100 млн грн, який триватиме до 30 вересня 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Прийом заявок на конкурс проектів із загальним бюджетом 100 млн гривень розпочнеться з 1 січня і триватиме до 30 вересня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Зі слів першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, це перший етап конкурсного відбору, коли винахідник - фізична або юридична особа може надіслати свою заявку на участь у конкурсі та позмагатися за один з державних грантів у розмірі до 500 тисяч гривень кожен.

"Ми очікуємо заявок на винаходи, ноу-хау, інші результати інтелектуальної та творчої діяльності, які потім ляжуть в основу бізнес-моделі для втілення на практиці", - сказав Кубів.

Урядовець підкреслив, що кошти державної підтримки винахідництва передбачають закупівлю послуг для відібраних проектів у прозорий та публічний спосіб із застосуванням платформи “ProZorro” відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі».

Читайте також: Нафтогаз зменшив ціну на газ для промисловості

У 2018 році Мінекономрозвитку ініціювало експериментальний проект з організації фонду державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків. Бюджет фонду складає 100 млн грн, ініціатива запроваджена відповідно до постанови Уряду № 500 від 20 червня 2018 р. Оператором фонду визначено Державну інноваційну фінансово-кредитну установу. Реалізація проекту сприятиме покращенню інвестиційного клімату та впровадженню ефективного механізму підтримки та захисту об’єктів права інтелектуальної власності в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-