Гройсман закликав активніше працювати над зменшенням енергоємності економіки

Гройсман закликав активніше працювати над зменшенням енергоємності економіки

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вітає енергетиків з професійним святом та зауважує, що конкурентоспроможність української економіки залежить від зменшення енергоємності промисловості.

Про це йдеться у вітанні Гройсмана, опублікованому на Урядовому порталі.

"Протягом останніх років уряд проводить цілеспрямовану політику реформування енергетичної сфери нашої країни...Водночас однією з найважливіших змін повинно стати радикальне впровадження заходів з енергоефективності, які мають на меті зменшення енергоємності промисловості і раціональне використання ресурсів. Від цього залежить не лише конкурентоспроможність національної економіки, а й добробут кожного господарства нашої країни", - зауважив Гройсман.

Від додав, що у здійсненні цих напрямів енергетичної політики Україна покладається на професіоналізм та досвід працівників енергетичного сектору.

"Висловлюю подяку нашим енергетикам за підтримку та активну реалізацію державної політики, спрямованої на досягнення енергетичної незалежності та доступність енергетичних послуг для підприємств і громадян. Бажаю всім міцного здоров’я, матеріального достатку і подальших професійних успіхів", - привітав Гройсман.

Він також додав, що одним пріоритетних завдань державної політики загалом є зміцнення енергетичної незалежності.

"Так, уже в середньостроковій перспективі ми сподіваємося вийти на повне задоволення потреб країни газом внутрішнього видобування. Впевнений, що це гарантуватиме нам остаточне розв’язання «газової проблеми» та означатиме досягнення повноцінного енергетичного суверенітету", - зауважив Гройсман.

Читайте також: Численні проекти України свідчать про успішність зусиль наших дипломатів — Гройсман

Крім того, Прем’єр-міністр наголосив, що енергетична система є одним з ключових і визначальних елементів будь-якої економіки. Від стану енергетичних мереж, нормативного базису, напряму розвитку енергетики залежить загальний успіх промислового сектору, малого і великого бізнесу, а також споживачів. Тому формування енергетичної політики є одним з визначальних чинників розвитку та спрямованості економіки.

22 грудня в Україні відзначають День енергетика

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-