Укртрансгаз запускає перший модернізований агрегат на компресорній станції

Укртрансгаз запускає перший модернізований агрегат на компресорній станції

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" до кінця року введе у промислову експлуатацію перший модернізований газоперекачувальний агрегат компресорної станції «Гребінківська".

Про це інформує прес-служба Укртрансгазу.

"Укртрансгаз запустив у режимі тестування перший газоперекачувальний агрегат, переоснащений в процесі модернізації компресорної станції «Гребінківська». Планується, що він буде введений в промислову експлуатацію до кінця року. У агрегаті №1 замінено старий газотурбінний двигун ДЖ-59Л на новий ДГ90Л2.1 з потужністю 16 МВт виробництва українського ДП «НВКГ «Зоря» – «Машпроект», - ідеться у повідомленні.

Заміну двигунів буде проведено ще на двох газоперекачувальних агрегатах. Введення останнього із них в промислову експлуатацію після модернізації планується у травні 2019 року. Після цього технологічно оновлена станція функціонуватиме у звичному режимі роботи: три газоперекачувальні агрегати працюватимуть для транспортування газу, а четвертий – виконуватиме роль резерву.

Модернізація дозволить підвищити економічні та екологічні показники обладнання до рівня сучасних європейських стандартів.

До реалізації проекту модернізації на КС «Гребінківська» залучені представники заводу-виробника обладнання – ДП «НВКГ «Зоря» – «Машпроект». Це дасть можливість мінімізувати ризики та оптимізувати термін виконання робіт.

Читайте також: Україна вдвічі знизила тариф на транзит газу

Як повідомлялося, у серпні 2017 року Укртрансгаз на електронних торгах Prozorro закупив три газотурбінні двигуни модифікації виробництва ДП «НВКГ «Зоря» – «Машпроект» для модернізації КС «Гребінківська» на загальну суму 271,5 млн грн.

У червні 2018 року Укртрансгаз провів відкриті торги на закупівлю послуг з ремонту технологічного обладнання для КС «Гребінківська» на загальну суму 92,7 млн грн. Переможцем тендеру також стало ДП «НВКГ «Зоря» – «Машпроект».

Фото: сайт Укртрансгазу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-