ГПУ затримала працівників Укргазвидобування за хабар у 17 мільйонів

ГПУ затримала працівників Укргазвидобування за хабар у 17 мільйонів

Фото
Укрінформ
Співробітники Генеральної прокуратури затримали двох посадових осіб АТ "Укргазвидобування" за отримання неправомірної вигоди на суму 16,83 млн гривень.

Про це інформує генпрокурор Юрій Луценко у Facebook.

"Сьогодні затримано двох посадовців Укргазвидобування, які налагодили схему отримання 10% відкату за держзамовлення. В рамках справи зафіксовано, що за вересень - грудень начальник механіко - енергетичного департаменту Укргазвидобування В. Микитін та директор з підготовки та транспортування газу О. Гордієнко отримали 16 млн 840 тис.грн. При отриманні чергового траншу в 9 млн гривень зловмисників затримано", - сказав Луценко.

За його словами, зловмисники під час затримання намагалися позбутися грошей.

"Спроба викинути у вікно купи грошей не вплине на хід слідства. Подарований чиновнику Ленд Крузер теж врахуємо", - додав Луценко.

Читайте також: НБУ подав позов проти Коломойського на 6,6 мільярда

За його словами, справа реалізована за участі Служби безпеки України, Генпрокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у співпраці з керівником НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим.

Сьогодні вранці Укргазвидобування повідомило, що у компанії проходять обшуки. Також напередодні обшуки провели "у кількох керівників виробничих напрямків товариства, що в подальшому призвело до обшуків в офісі компанії". У компанії зазначили, що у разі з’ясування провини співробітників до них будуть застосовані відповідні заходи.

Фото: Луценко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-